Tuesday, May 24, 2011

KEJIJIKAN PART 2

...HURMMMM~~~..terukkan?kamu tau dimana ne?di blakang KFC Donggongon ba nie..seharusnya kedai-kedai makan harus expert dalam mengendalikan kebersihan dapur dan kedai makan. Grease-trap harus diguna pakai dalam menjaga kebersihan. Jika lemak-lemak makanan atau minyak mengalir terus ke longkang, ianya akan membeku dan membuat parit-parit kita tersumbat. Oleh itu, pihak berwajib atau patut sya katakan yang pihak yang harus bertanggungjawab harus melihat keadaan ini. Bukan sekadar memberi gred kepada premis-premis makan tapi, kualitas juga harus dijaga. Akedemi Intan Bandaraya menyediakan kursus mengendali makanan kepada semua pengendali makanan, maka semua pengendali makanan wajib menyertainya. Para pengusaha atau tuan punya premis juga perlu memperbaiki sistem pembetungan mereka. Jangan kasi biar direct jak pigi parit. Berbau ba nie tempat ne. Bukan di belakang KFC saja tapi di belakang Restoran Dragon, Restoran Maimunah dan beberapa lagi kedai makan, kamurang tinguk la keadaan parit dan dapur dorang. Restoran Dragon, dapurnya berseblahan saja dengan pembuangan sampah..di Restoran 818 pula, keadaan parit di seblanya cukup menjijikkan. Ironiknya masalah ini, pegawai-pegawai kerajaan ndak kira la pangkatnya datang makan di premis-premis nie...SAVE COST ker kawan?takkan SAVE COST punya pasal, kamu tutup saja seblah mata kamu tu. konsep kamu ne umpama SAVE COST, COST LIFE tau..renung2lah..sya ne bukan Karam Singh Walia mo repot2 benda2 macam nie, tapi adalah tanggungjawab kita untuk menjaga kebersihan Bandar Donggongon..

No comments:

Post a Comment