Wednesday, May 18, 2011
GRED C
Kemarin sya and geng2 sya telah membuat lawatan singkat sejam di Pekan Beaufort. Besala kalu uda bilang jalan-jalan ne, misti ada slot 'Jalan-jalan Cari Makan'. Jadi, sambil-sambil meroundkan diri kami cari souvenir and cuci mata, pigi la kami ne makan di salah satu kedai makan, Kedai Makan Kim Wah. Memandangkan mo cepat siap, kami order la nasi sasau kai dan tauhu sumbat. Sedap? sedap bah tapi kulit ayam steam tu ndak kena cabut bersih-bersih bah. Tapi, gara-gara lapar, kami makan saja la tapi kulit tu dibuang la. Then, lepas makan tu, kami p la blakang kedai makan sebab ne kawan mo p toilet. Bila nampak keadaan di belakang kedai tu, punya la menjijikkan. Kamu tinguk ne gambar di atas, pekerja da kasi bersih ikan sambil duduk atas main-hole. Ikan dorang tu kena kasi ampai di simen jak tanpa ada bekas. Di tepi meter paip ialah tandas, tidak kelihatan. Sya tidak tau kalu dorang pena pi kursus pengendalian makanan. So, sya p cek la di wall kedai tu. Terpampang jelas yang semua staff ada sijil dari Akedemi Intan Bandaraya dalam kursus mengendalikan makanan. Tapi, bila tengok gred kedai tu, TUPPP!! macam ndak percaya jak ne...GRED C bah pula..punya soi!!!! So, kepada kawan-kawan, kamurang hati-hati la dengan tempat makan yang kamu pigi. Cek dulu apa gred kedai tu, cek juga keadaan dalam premis tu. Jangan termakan dengan kesedapan makanan jak.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment